IndexPortalFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Buying stuff... [Open]

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Leo Valdez

avatar

Aantal berichten : 82
Leeftijd : 22

My Character
Age: 15
Partner: You are crazy I think
Status: Smilling all the way!

BerichtOnderwerp: Buying stuff... [Open]   za jan 18, 2014 10:03 pm
You must forge your own path for it to mean anything.Het was koud en vroeg. Leo geeuwde even terwijl hij de slaap uit zijn ogen probeerde te wrijven. Jammer genoeg lukte dat niet en bijna gleed hij uit over de gladde stoep. Snel vond hij zijn evenwicht terug, juist op tijd, en hij zuchtte even opgelucht. Vervolgens wandelde hij weer verder. Hij begon zich af te vragen waarom hij eigenlijk zo vroeg was opgestaan maar die rede was vrij simpel. Hoe vroeger je bij de markt kwam, hoe meer spullen er waren. Dus ja, rede genoeg om vroeg op te staan. Het enige wat hij minder vond was het weer, het was ijskoud vandaan. Zelfs met slechte herineringen aan vuur prefereerde hij toch om er nu langs te zitten dan door deze bevroren wereld te lopen. Leo was al blij genoeg dat het was gestopt met sneeuwen, dat zou het er op het moment alleen maar erger op maken. Ondertussen had hij de markt bereikt en zocht hij naar de kraam waar hij gewoonlijk nieuw materiaal kocht. Zijn huidige voorraad was bijna op en hij kon het voelen, zijn gereedschapsriem was lichter dan normaal. Hij wrong zich tussen de hopen mensen, blijkbaar wilden er meer boodschappen doen, en vond uiteindelijk de kraam waar hij naar zocht. Hij stapte tussen het volk uit en liep er naar toe. De man er achter glimlachte naar hem en wenste hem een goede morgen die Leo hem terug wenste en vervolgens begon aan te duiden wat hij moest hebben. De man pakte vlug de verschillende materialen die varieerden van schroeven tot springveren. Eenmaal klaar rommelde hij in zijn zakken opzoek naar wat geld en betaalde waarna hij zijn juist gekochte waar in zijn gereedschapsriem  begon te proppen. Hij haalde er een paar dingen uit om onder weg mee te prullen en vertrok. Hij liep uit de menigte en liet zich vervolgens even op een bankje vallen en wachtte tot het zou minder, zodat hij weer thuis zou kunnen raken zonder zichzelf als een gek door die hoop mensen de duwen.
||Leo Valdez||Shiko||
Afbeldingen komen van deze geweldig tekenaar


Laatst aangepast door Leo Valdez op zo jan 19, 2014 1:33 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luna Lovegood

avatar

Aantal berichten : 4
Leeftijd : 18

BerichtOnderwerp: Re: Buying stuff... [Open]   zo jan 19, 2014 9:26 am

LUNA ∆
If not in the way whe expect.


Het meisje staarde dromerig voor zich uit. Terwijl er hier en daar iemand tegen haar opbotste. Ze voelde het. Want ze was in een andere wereld. Een fantasie wereld. Het was voor haar een plek waar ze altijd terecht kon. Die ze had gemaakt na de dood van haar moeder. Dit zag ze als de plek waar haar moeder was. Ze glimlachte vaag. Maar ze kwam weer bij de echte harde wereld. Het liefst van al zou Luna in haar eigen wereld leven. Niet dat ze iets van de beledigingen aantrekt. Want Luna was zeg maar een gek gestoord kind, volgens de meeste. Ze noemde haar Lijpo of Loony Lovegood. Het deed haar niks. Ze heeft sowieso hier al geen vrienden. Behalve haar eigen moeder. En natuurlijk haar vader, die ook een beetje raar was. Hij was een redacteur van een magazine. Maar het was niet dat veel mensen dat lazen.  Nee, het was ‘een eigenaardig tijdschrift.’ De meeste mensen snapte er gewoon niks van. Zij wisten niet wat echt was. Ze zagen niet alles helder. Dat zei haar vader altijd. Maar Luna ziet dan ook weer dingen teveel. Dingen die er niet zijn… Maar ach, ze overleeft het wel. Luna liep tussen het volk door en ging op een bankje zitten. Het was vroeg maar Luna was niet moe. Of ze had het niet eens koud! Dat kwam omdat sommige mensen vroeger haar kleren of schoenen verstopte en daarom kon ze nu veel beter tegen de kou. Dus eigenlijk hebben die ‘geintjes’ haar juist beter gemaakt. Er kwam een jongen naast haar zitten terwijl hij met iets in zijn handen speelde. Luna keek naar het volk en zag dat ze elkaar duwden om bij het juiste kraampje te komen. ‘Mensen zijn soms zo ruw, vind je niet?’ vroeg ze met een heldere maar dromerige stem. Het was naar de jongen gericht. Maar ze keek niet naar hem toen ze sprak. Ze bleef voor haar uit staren. Terwijl haar hand zich om het medaillon sloot die rond haar nek hing. Die heeft ze van haar moeder gekregen voor ze dood ging. Het hield slechte dingen weg. In het medaillon zat een foto van vroeger. Waar zij, haar moeder en haar vader opstonden. Het was een heel oude foto want ze was nog maar heel klein. Maar het was een gelukkige foto. Eentje die het geluk gewoon uitstraalde. Terwijl Luna altijd verschillende dingen uitstraalde.Things we lose have a way of coming back to us in the end.
If not always in the way we expect
.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Leo Valdez

avatar

Aantal berichten : 82
Leeftijd : 22

My Character
Age: 15
Partner: You are crazy I think
Status: Smilling all the way!

BerichtOnderwerp: Re: Buying stuff... [Open]   zo jan 19, 2014 2:05 pm
You must forge your own path for it to mean anything.


Vlug pakte hij nog wat ijzerdraad uit zijn gereedschapsgordel om vervolgens de schroeven met elkaar te verbinden. Daarna draaide hij ze vast in een klein plaatje zodat ze niet los zouden komen. Hij wou juist weer iets pakken toen een dromerige stem hem deed opkijken. “Mensen zijn soms zo ruw, vind je niet?” Verrast keek hij op naar het meisje langs hem, het was hem helemaal niet opgevallen dat er nog iemand zat. Het meisje keek voor zich uit, was die vraag nu op mij gericht of niet, vroeg hij zich af terwijl hij even naar haar staarde. “Uhm,” zei hij wat aarzelend terwijl hij even zin knutsel werk liet rusten, “Dat is wel waar.” Hij staarde nu naar de menigte, die zich net een bende kippen zonder kop gedroeg. “Iedereen wilt zijn boodschappen doen, ook al verwonden ze iemand in dat proces. Ik denk niet eens dat ze door hebben hoe gek ze er nu wel niet uitzien.” Hij grijnsde een beetje, niet zeker wetend waarom, maar het voelde wel goed. Hij keek terug naar het meisje en zag nu dat ze een haar hand rond iets had geslagen. Leo kon niet echt zien wat het was, hij dacht dat het wel een ketting of zo kon zijn. “Is dat van iemand belangrijk?” vroeg hij daarna, om toch maar een gesprek te voeren want die hoop mensen zou er nog wel even zijn.
||Leo Valdez||Shiko||
Afbeldingen komen van deze geweldig tekenaar
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Luna Lovegood

avatar

Aantal berichten : 4
Leeftijd : 18

BerichtOnderwerp: Re: Buying stuff... [Open]   zo jan 19, 2014 3:11 pm

LUNA ∆
If not in the way whe expect.


De jongen aarzelde; Hij wist niet of Luna het tegen hem had. “Dat is wel waar.” Kwam er tot eindelijk uit. Luna glimlachte vaag. “Iedereen wilt zijn boodschappen doen, ook al verwonden ze iemand in dat proces. Ik denk niet eens dat ze door hebben hoe gek ze er nu wel niet uitzien,” ging hij verder. ‘Nee, dat hebben ze niet. Ze zijn zodanig gericht op hun boodschappen dat ze niet weten hoe egoïstisch ze wel niet doen.’ Haar hoofd bleef naar de menigte gestaard. Terwijl haar blauwe ogen alles opvingen. Een vrouw die een klein mollig kindje omver liep, terwijl ze direct doorliep. Alsof ze niet wist dat het kind aan het huilen was. ‘Mama!’ het kindje huilde overstuurd en er kwam een jonge magere vrouw aangelopen. Ze was veel te mager terwijl het kindje te dik was. Waarschijnlijk was het een veel te verwend kindje zodat de moeder zelf bijna niks meer had. De vrouw pakte het kindje op en liep door. Zo snel mogelijk verdween ze tussen de mensen. “Is dat van iemand belangrijk?” de woorden lieten haar deze keer wel naar de jongen staren. Nu zag ze pas hoe hij eruit zag. Hij was nogal handig waarschijnlijk want hij had iets ingewikkeld op zijn schoot liggen. Iets met schroefjes en ijzerdraad. Luna wist dat de jongen het op haar medaillon bedoeld had. Dus ze sprak weer: ‘Ja, het is van mijn moeder geweest. Ze is gestorven toen ik negen was,’ de meeste mensen zouden droevig zijn als ze dit zeiden. Maar Luna niet. Ze glimlachte juist bij de gedachten aan haar moeder terwijl het medaillon tussen haar vingers liet glijden. Ze dacht aan wat haar vader altijd zei “Als je aan een geliefde denkt die dood is, glimlach. Het maakt je sterker.” Ja, haar vader had gelijk. Ze werd er veel sterker van.Things we lose have a way of coming back to us in the end.
If not always in the way we expect
.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Leo Valdez

avatar

Aantal berichten : 82
Leeftijd : 22

My Character
Age: 15
Partner: You are crazy I think
Status: Smilling all the way!

BerichtOnderwerp: Re: Buying stuff... [Open]   zo jan 19, 2014 4:02 pm
You must forge your own path for it to mean anything.


Na zijn vraag richtte het meisje eindelijk haar blik op Leo, niet dat hij het zo fijn vond. Bekeken worden is nooit echt fijn maar dit was gewoon uit beleefdheid want mensen kijken elkaar nu eenmaal, meestal, aan als ze tegen elkaar spreken. Hij wende dan ook vlug zijn blik af en pakte weer de hoop schroeven op om er verder aan te prullen. Toen het antwoord op de vraag kwam stopte hij echter nogal vlug, “Ja, het is van mijn moeder geweest. Ze is gestorven toen ik negen was,” Even wist hij niet echt wat hij terug zou moeten zeggen maar hij zag de het meisje glimlachte. Leo zag mensen niet echt vaak glimlachen als ze het over gestorven familie leden hadden, hij zelf zou het niet echt doen. Herineringen aan zijn moeder waren vrolijk maar die maakte het juist droeviger, die drukte op het feit dat ze er niet meer was en ook nooit meer zou terug keren. Maar hij glimlachte terug naar het meisje en zei “Dan heb je vast wel leuke herineringen aan haar.” Zijn handen hervatte hun werk en hij haalde nog een paar dingetjes tevoorschijn die hij bevestigde op zijn knutsel werk.||Leo Valdez||Shiko||
Afbeldingen komen van deze geweldig tekenaar
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Buying stuff... [Open]   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Buying stuff... [Open]
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
New Hope :: ♠ New Albion :: The market-
Ga naar: