IndexPortalFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 RPG help

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Emmeline Kensmey
Admin
avatar

Aantal berichten : 605

My Character
Age: 18 long years
Partner: No. Just, no.
Status: Still a pirate

BerichtOnderwerp: RPG help    di maa 04, 2014 11:15 am

Hey Gast,
Deze RPG help is ervoor om je op weg te helpen in de RPG. Ik heb even op een rijtje gezet wat ik belangrijk vind:

• Wat is nou eigenlijk een RPG
• Tips in de RPG
• Termen in en om de RPG


Wat is nou eigenlijk een RPG
RPG staat voor Rule Play Game. Je maakt een personage, verzint zijn/haar karakter, zoekt familie (dit kan trouwens ook OOC zijn), verzint een geschiedenis (zoekt een AVA) en voilà, je kan gaan posten.
Spellen zoals World of Warcraft worden ook wel RPG’s genoemd. Daar verzin je een personage in een virtuele wereld.
Een RPG zoals New Hope is een Text-based RPG. Het verschil tussen die twee is, kort gezegd, dat je bij WoW je karakter bestuurt met pijltjes en hier met woorden.

Tips in de RPG
Hier zijn een paar tips voor in de RPG.
     
       1.Maak je post langer.
Dit kan je doen door dingen uit je omgeving te beschrijven, gedachten op te schrijven, je personage meer te laten doen dan alleen maar recht vooruit lopen en zijn emoties/gevoelens te omschrijven. Bijv.
Pim liep door het bos. Hij kwam bij een stad. Naar:
Pim liep geruisloos door het bos. De zon scheen en af en toe viel er een zonnestraal op zijn gezicht. Het pad dat hij bewandelde leidde naar een stad. Hij vroeg zich af hoe die stad ook al weer heette. Oh ja, het was New Albion, de hoofdstad van het eiland. In de verte zag hij de huizen opdoemen. Na een hele tijd door het bos te hebben gelopen was het een schok toen hij in de volle zon stapte. Het was nog maar een klein eindje naar de stad, wat wel een opluchting was, aangezien zijn voeten na die lange tocht pijn deden. Pim besloot even te gaan zitten in het gras. Wolken zeilden langzaam voorbij en, hé, leek die wolk niet heel erg op zijn oma?
Wat ook wel eens gedaan wordt, is je personage iets laten dromen. Natuurlijk moet je nog wel een stukje schrijven dat hij wakker is, maar dit hoeft niet zo groot te zijn als hij veel heeft beleefd in zijn droom.


 2.Controleer op spelling
Je kan je post gewoon in de daarvoor bedoelde ruimte typen en dan gewoon even naar Word kopiëren, er een spellingscontrole overheen gooien en voilà.
Natuurlijk is fouten maken helemaal niet erg (er zullen hier vast ook wel wat in staan), maar het leest wel minder fijn.

Termen in de RPG
In de RPG gebruiken we verschillende termen. Hier volgen de belangrijkste die ik nu kan verzinnen:

AVA: een avatar. Hij mag maximaal 150x200 pixels groot zijn
OS: een onderschrift. Het is een plaatje waarop meestal je personage te zien is. In de grootte ervan ben je vrij om te kiezen, maar hij mag de pagina niet uitrekken.
OOC: out of character. Dus letterlijk, uit je karakter. In het OOC gedeelte kan je chatten of spelletjes spelen. Je kan ook OOC onder je post zetten als je iets wilt zeggen als ‘’na jouw post is het topic afgelopen’’ of  ‘’sorry dat ik zo lang niet gereageerd heb’’. Het is niet nodig om te zeggen: ‘’hii, ik ben nieuw hier’’.
SPT: short post topic. Hierin hoef je niet per see de minimale 4 regels te posten. Je post mag langer, maar ook korter zijn. Houd het wel een beetje leuk, dus niet dat je maar één zin plaatst.
Post: het bericht wat je plaatst.
Topic: het ding waar je in post. Bijv. het Random-Chat-Topic.
Forum: alles wat je ziet in de index. Heel New Hope is een forum. Het is dus eigenlijk een plaats waar je berichten kan schrijven in verschillende onderwerpen.
NH: de afkorting van New Hope.
SotM: steamer of the month. Iedere maand wordt er gekozen wie de leukste karakters zijn.
Font: ander woord voor lettertype


Shizzle and stuff:
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://path-of-destiny.actieforum.com
 
RPG help
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
New Hope :: ♦ General :: Rules-
Ga naar: